Operaekspert Henrik Engelbrecht fortæller, og Den Ny Opera synger, når Musikhuset serverer Opera i guldalderens København.

Foto: Musikhuset

I begyndelsen af 1800-tallet synger Det Kongelige Teaters skuespillere Mozart uden nogen særlig uddannelse – med kun meget få prøver og for nogles vedkommende i en evig brandert. Hvis de pjækker fra prøverne, risikerer de at ryge i fængsel. Kongen smider landets førende operasanger helt ud af landet, da han tager rollen som Don Juan lidt for bogstaveligt overfor en af prinsesserne på Amalienborg.
Operaeksperten Henrik Engelbrecht, der for nylig udgav den anmelderroste bog Opera i guldalderens København, fortæller levende og engageret om dengang ordensmagten også havde travlt på tilskuerpladserne og når københavnerne købte teaterbilletter; der var fysisk kamp om at få fat i de eftertragtede billetter, og der var tit slagsmål efter forestillingerne. Tag med i det iskolde og stinkende teater, hvor publikum spiser den medbragte mad undervejs i forestillingerne og drikker rigeligt med brændevin til… når de altså ikke skal koncentrere sig om at smide rotterne ud af deres loger.
To af Den Ny Operas faste sangere, sopran Anne Mette Balling og baryton Jens Søndergaard, vil undervejs supplere med arier, duetter og romancer fra datidens repertoire.


Tid: Søndag den 30. september kl. 15.00
Sted: Musikhuset Esbjerg, Teatersalen

Leave a Reply