På verdens næststørste olie- og gasmesse, ONS i Stavanger, mødtes Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, med sine kolleger fra energibyerne Stavanger og Aberdeen. Temaet var det gode samarbejde omkring Nordsøen.

De tre borgmestre fra energibyerne omkring Nordsøen har netop sat hinanden stævne i Stavanger, Norge. Det var Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmusssen, der i forbindelse med verdens næststørste olie- og gasmesse ONS, havde inviteret de to kollegaer fra Aberdeen og Stavanger og mange af de største offshore-virksomheder på besøg i Esbjergs telt på Stavanger Havn.

Formålet med mødet var at give de mere end 100 deltagende virksomhedsrepræsentanter mulighed for at netværke på tværs af landegrænser. Inden der blev tid til det, holdt hver borgmester en kort tale.

– Samarbejdet omkring Nordsøen og vores optagelse i verdens energibyer har virkelig styrket vores position i energibranchen. Vi er jo et stærkt hold fra Esbjerg Kommune og Esbjerg Erhvervsudvikling, der for fjerde gang deltager i ONS. Det gør vi for at understrege Esbjergs rolle som EnergiMetropol og for at skabe gode business til business muligheder for offshore-virksomhederne i Esbjerg, sagde Jesper Frost Rasmussen.

Borgmesteren i Stavanger, Christine Sagen Helgø, fremhævede en af Esbjergs særlige styrker i sin tale.

– Jeg er meget glad for det gode samarbejde, vi har med såvel Aberdeen som Esbjerg. Vi er jo alle tre medlemmer i det verdensomspændende netværk af energibyer, det såkaldte World Energy Cities Partnership, og derudover har vi været venskabsby med Esbjerg i rigtig mange år. Byerne kan lære rigtig meget af hinanden, og Esbjerg er særlig interessant, idet Esbjerg er førende indenfor offshore vind, sagde Christine Sagen Helgø.

Borgmester Barney Crocket fra Aberdeen fremhævede også det gode samarbejde omkring Nordsøen, men naævnte samtidig byernes fælles udfordringer. Tiderne har i de seneste år været svære for olie- og gasindustrien, men nu ser fremtiden meget lysere ud.

Ud over mødet mellem borgmestrene gav besøget på messen også Jesper Frost Rasmussen mulighed for at tale med den øverste ledelse i Total-koncernen. Total har overtaget olie- og gasaktiviteterne efter Mærsk i Nordsøen.

Foto og tekst fra Esbjerg Kommune

Leave a Reply