Lydknust bliver coronaknust og fylder 15 år

Tre studerende fra byens musikkonservatorium inviterer til åbningsceremoni af ny online platform, der præsenterer 15 år elektronisk musik og lydkunst i Esbjerg.

Foto: Lydknust

Når Esbjergs elektroniske festival, Lydknust, i år løber af stablen, bliver det på anderledes facon. Lydknust rykker nemlig online, i form af en hjemmeside med en tilhørende åbningsceremoni. Dette kan opleves d. 16/04 2021 på hjemmesiden lydknust.dk, fra klokken 18:30

“På grund af COVID-19, har vi valgt at lave Lydknust på en anderledes måde i år. Det bliver online i stedet for en fysisk festival, og da Lydknust fejrer 15-års jubilæum i år, laver vi en særlig jubilæumshjemmeside. Her kan man opleve noget af alt den musik og lyd som er resultatet af vores uddannelse EMOL gennem 15 år i Esbjerg.”, Fortæller Oscar Friisgaard fra arrangørteamet. 

Selvom om Lydknust-festivalen i år afvikles online, vil festivalstemning dog stadig kunne opleves hjemme i folks egne stuer. Der er blevet optaget koncerter på forhånd som bliver broadcasted d. 16/04, dagen for hjemmesidens lancering. 

“Vi har fået lov at lave koncertoptagelser i Esbjerg Vandtårn, med nuværende og tidligere studerende. En af de gamle studerende er komponisten og musikeren Mija Milovic, som synger i Aktivistkoret. Herudover har vi også de nye førsteårsstuderende fra Elektronisk Musik og Lydkunst linjen, som spiller sammen”fortæller arrangørerne, der glæder sig til at invitere til en anderledes festival. 

Onlinefestivalen kan opleves via hjemmesiden Lydknust.dk som foruden koncerter byder på podcasts og videointerviews der fortæller om den elektroniske fortid og fremtid på SDMK og i Esbjerg. 

Fakta: 

Om Lydknust: 

Lydknust er en elektronisk musikfestival, som hvert år arrangeres af 2.-års studerende fra Syddansk Musikkonservatoriums elektroniske musiklinje (EMOL).

EMOL har eksisteret siden 2005, og festivalen har været et fast indslag på kulturscenen i Esbjerg i snart 15 år. 

Deltagere på Lydknust ‘21; 

Interviews med: Jeppe Engelbrecht, Mija Milovich, Hans Sydow, Claus Garhn, Fredrik Søegaard, Andreas Busk, Julie Østengaard, Joakim Moesgaard.

Koncerter af: Mija Milovich & Aktivistkoret, Julie Gro, Asger Kjær Kristensen & Martin Volder & Jonathan Bagger, Harald Bjørn, Kristoffer Søndergaard.

Leave a Reply