Før de lister af, har tvillingebrødrene Knud og Bent Nielsen lagt planer for, hvad der kan ske med deres store grund ved Esbjerg Listefabrik. Drømmen er at bygge et bofællesskab for seniorer, hvor beboerne bindes sammen gennem den samme interesse og passion – her skal det være interessen for blandt andet teknik og veterankøretøjer, som brødrene også selv deler en stor passion for.

Kvinderne er der også plads til

Der er brug for dynamikken med både mænd og kvinder, og der kommer også aktiviteter, der vil interessere kvinderne i fællesskabet. Vi prøver lidt at skubbe til, at mændene kan komme op til overfladen, så de ikke keder sig ihjel, siger Knud Nielsen.

Der er også behov for boliger for ældre singler, der ikke vil ud og finde en ny partner, men også for par. Der mangler noget mellem beskyttede ældreboliger og plejehjem. Det vil forlænge levevilkår og livsværdien mange år for vores seniorer.

Mandfolk har brug for nogle lidelsesfæller at lave noget sammen med, sparke dæk og fortælle løgnehistorier sammen med. Det kan de få her.

Knud Nielsen

En idé fra Ringkøbing

Real Danias projekt Havtorn i Ringkøbing er inspirationen. Her er temaet naturen med insektboliger, havudsigt, bærhaver og søer. 139 boliger danner rammen om den nye naturbydel Ringkøbing K, hvor du både kan bo til leje, eje eller bo i et bofællesskab.

Stor interesse for boligerne

Mange har allerede skrevet sig op til en lejlighed, selvom idéen endnu kun er på tegnebrættet.

Der mangler dog en bygherre eller investor, der tror på brødrenes idé. Lige nu står Knud og Bent Nielsen i det dødvande, at de mangler en investor, der siger GO for idéen. Grunden er 5,5-6000 kvadratmeter og har blandt andet en privat vej lige ned til skoven. I skrivende stund har brødrene Nielsen budt på endnu mere grund nær Listefabrikken.

Det er tvillingebrødrenes helt store drøm og vision, at få etableret seniorfællesskabet, og efter et skambud på ejendommen, var svaret fra brødrene resolut, at så ville de hellere lave en hundekirkegård, sagt med andre ord.. ikke tale om!!!

Mulighed for en repair café

Hele Esbjerg kan komme med noget, der skal repareres. Sådan lyder én af idéerne til bofællesskabet, hvor beboerne har teknisk flair og interesse. Eneste krav er, at man kan bære det, man kommer med. Der er altså ikke tale om kummefrysere, men en PC skærm eller et elektrisk apparat, kan man godt komme med. Så er der nogle i fællesskabet, der reparerer de ting, der kommer ind.

Listefabrikken-værktøj

Træ-tvillingerne takker af

De omgås sjældent hinanden privat, og de har heller ikke mange fælles venner. Vi bliver aldrig uvenner, for vi er tro kopier af hinanden, og vi supplerer hinanden godt med hver vores opgaver, fortæller Bent Nielsen.

Deres Far Erik Nielsen startede fabrikken op i 1945, og de kunne således fejre et 75 års jubilæum i november 2020.

Den 30. juni er det slut. Brødrene takker af efter en lang karriere med træ i generationer, men de mener ikke, de kommer til at savne det. De har personligt været med i 50 år.

Vi har bygget på idéen i nogle år, så vi er klar til, at der skal ske noget nyt nu.

Alt har sin tid, siger Bent Nielsen, da jeg spørger til, om ikke det bliver vedmodigt, når ejendommen på et tidspunkt skal rykkes ned.

De vil stadigt ikke til at se hinanden privat, men de vil begge gerne flytte ind i det nye fællesskab, så mon ikke her bliver plads til et par timer sammen i fællesskabets ånd til den tid.

Listefabrikken (4)

Alt har sin tid.

Bent Nielsen

Projektudvikler og investor søges

Kommunen kan ikke gå ind i det, selvom der er positive tilkendegivelser, så det er en privat investor, der skal til. Er du selv interesseret, eller ved du hvem, der er den idéelle investor til projektet, så kig ned forbi Listebrødrene.

Listefabrikken (2)

2 KOMMENTARER

Leave a Reply