Den lokale socialdemokratiske folketingskandidat, Anders Kronborg, mener det er et rigtig godt rygstød frem mod et kommende folketingsvalg, at Socialdemokratiet er blevet det største parti blandt de unge i forbindelse med skolevalget 2019. Med 24,8 procent bliver Socialdemokratiet det største parti i Esbjerg Kommune. Det giver gejst frem mod folketingsvalget.

Foto: Christina Simonia Straarup

(arkivfoto fra de nye busruters åbning)

– Det er en fornøjelse, at så mange unge kan diskutere synspunkter i en ordentlig og respektfuld tone. Ungdomspartierne er gået op i skolevalget med liv og sjæl, og deres håndtering og debattone skaber en enorm respekt om det ungdomspolitiske arbejde, siger Anders Kronborg, som er socialdemokratisk folketingskandidat i Esbjerg Bykreds.

I Sydjylland har Socialdemokratiet fået et enormt flot valgresultat. Anders Kronborg roser indsatsen fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

– Man kommer ikke sovende til et godt valgresultat. Man skal være velforberedte til debatterne, have forberedt en god kampagne og være tydelige i sine synspunkter. Jeg synes DSU har sat en stærk dagsorden til dette skolevalg, og det giver os en god indignation om, at de socialdemokratiske værdier vinder gehør blandt ungdommen, siger Anders Kronborg.

Anders Kronborg synes især, at Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) har været tydelige omkring klimaet og ulighedsspørgsmålet. Det støtter formanden i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Sydjylland op omkring.

– Jeg synes DSU har været meget tydelige omkring en offensiv klimadagsorden. Det er en utrolig vigtig dagsorden, hvor flere vindmøller, flere elbiler og en løsning, der kan redde kloden, optager de unge, siger Mads Hvidbjerg Kristensen, som er formand for DSU i Sydjylland.

Mads Hvidbjerg Kristensen tilføjer:

– Og når vi i disse år ser, at uligheden stiger, så er det dejligt, at de unge vil en anden vej, for DSU har tidligt kommunikeret, at Socialdemokratiet vil et mere lige samfund med mere fællesskab, og hvor vi tager hånd om de svageste i samfundet.

Leave a Reply