Klimaaktive unge fra Esbjerg Gymnasium får besøg af Klimabevægelsen i Danmark

0
180

7. oktober 2020: Klimabevægelsen i Danmark besøger de unge fra Esbjerg Gymnasiums Grønne Gruppe kl. 15:30-17:30. Til arrangementet vil Klimabevægelsens formand, Frederik Roland Sandby, fremhæve, hvad klimaforandringer er, hvad årsagen er til dem, og hvilke risici klimaforandringerne indebærer for os, ungdommen og kommende generationer. Eftermiddagen slutter med en konstruktiv snak om løsninger og dialog mellem de deltagende.

Foto: Klimabevægelsen

Sussi Lillelund, kampagnemedarbejder i Klimabevægelsen i Danmark, siger:

“Esbjergs unge har længe imponeret os i Klimabevægelsen med deres store engagement og stærke fællesskab. Selv lærte jeg dem at kende, da de aktive bag klimastrejkerne i Esbjerg besøgte København for at være med til at afholde debatter med politikere fra samtlige partier ombord på Greenpeace-skibet Esperanza i april 2019. Derfor ser jeg frem til at møde både dem og nye ansigter i Esbjerg Gymnasiums Grønne Gruppe og endnu engang blive inspireret af ungdommen”. 

Asta Birkler, formand i Grøn Gruppe på Esbjerg Gymnasium siger: 

“Vi er i Grøn Gruppe et fællesskab af unge, der har et grønt håb for fremtiden og har skruen i vandet. Jeg er ret stolt af det engagement, vores medlemmer lægger for dagen, om det så gælder plantning af træer, sociale medier, madklubber eller grøn transport. Personligt holder jeg meget af de konkrete projekter, vi igangsætter på skolen, men mest af alt elsker jeg at blive klogere og få en spændende diskussion i gang. Det er altid inspirerende at tale med ligesindede og høre om andre unges arbejde med klimaet. Derfor glæder jeg mig over, at Klimabevægelsen vil komme og (forhåbentligt) gøre os klogere på klimafronten – det er der brug for i en virkelighed, hvor vi skal handle NU”.

Til arrangementet tager vi hensyn til COVID-19-situationen, hvorfor der for eksempel kun er plads til de klimaaktive elever på Esbjergs gymnasier.

Fakta

Klimabevægelsen i Danmark er en frivillig drevet paraplyorganisation for flere grønne græsrødder. Med 60 medlemmer i slutningen af 2018 til over 800 medlemmer i dag prøver organisationen at samle klimabekymrede borgere i alle aldre, der har appetit på klimahandling på mange forskellige måder.

Rating: 5 out of 5.

Leave a Reply