Fra tirsdag d. 2. oktober og to-tre uger frem, kan de studerende møde Jobcenter Esbjerg tre dage om ugen på UC Syd. Jobcentret medbringer en Pop-up butik og vil rådgive og vejlede de studerende om jobsøgning, CV og karriere efter endt studie.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

De studerende på UC Syd bliver tilbudt hjælp og vejledning til jobsøgningen, når Jobcenter Esbjerg kommer på besøg med pop-up butikken. Her vil medarbejdere fra Jobcenter Esbjerg være på skolen 1 ½ time, 3 dage om ugen i to-tre uger, alt efter behov.

Målet er at flere studerende efter endt uddannelse går direkte i arbejde, fremfor at møde op på jobcentret. Derfor er der er behov for at have større fokus på jobsøgningsprocessen, mens de unge stadig er under uddannelse.

I Pop-up butikken kan de studerende tilmelde sig seminarer og workshops i jobsøgning og blive klogere på emner, som “Få viden om, hvordan du søger arbejde, når du er nyuddannet”, det gode jobsøgningsmateriale, “Skal jeg søge opfordret eller uopfordret?” og “Hvordan bruger jeg mit netværk?”.

“Mange studerende er ikke tilstrækkelig klædt på til at søge job og skrive ansøgninger, og kommer måske også i gang lidt for sent, så de efter endt uddannelse ender med at stå uden for arbejdsmarkedet. Det vil vi i Jobcenter Esbjerg gerne hjælpe med at forebygge ved at være til stede og tilbyde rådgivning og vejledning til de unge, der hvor de er”, forklarer sektionsleder Peter Nikolajsen, som med dette initiativ håber på, at flere dimittender kommer i arbejde i stedet for at blive ledige.

Leave a Reply