Ingen dødskamp for Sædding Centrets butikker

1
937

Butikkerne i Sædding centret klarer sig faktisk rigtigt godt lige nu, her er for dem ingen tale om dødskamp.

“Gennem de sidste måneder har vores kundeflow i butikkerne været 10 % højere end normalt”, udtaler centerchef Lise Retbøl til Yesbjerg.

Fakta om Sædding Centret:

Sædding Centret er Esbjergs første indkøbscenter og åbnede 29. juni 1977.

Centret har haft flere forskellige butikskæder og typer af butikker og serviceforretninger.

Der har blandt andet tidligere været en biograf, Varde bank, en møbelbutik og Kvickly.

I dag huser Centret  bl.a. Fakta og en række specialbutikker, apotek, bodegaen Bibas og et bibliotek.

Her kan du se en liste over alle butikkerne.
Du kan besøge Sædding Centret på Facebook her.

Sædding Centret er ejet af 5 parter herunder Coop, Dam Jensen og Esbjerg Kommune.

Ørfjell Ure ejer også sin egen butik i centret og har dermed også stemme, når der skal vedtages en endelig plan for centret og dets eventuelle salg.

Principielt kan Michael Ørfjell nedlægge VETO og sætte de fremtidige planer på hold, men han tror på, det er det rette for centret at følge med tiden.
Han mener ikke, man kan kritisere ejerne af centret. “Tiden er løbet fra Sædding Centret i dets nuværende konstellation”, siger han i dag til Yesbjerg.


Foto: Ørfjell

Men hvad vil Michael Ørfjell så?

Udover butikken i Sædding Centret, har Michael Ørfjell sammen med sin hustru også en butik i Ringkøbing samt online på guldogdiamanter.dk.
“Jeg har da modtaget mit efterlønsbevis, så til den tid kan jeg naturligvis overveje, om jeg skal gå på pension, eller se om jeg vil med over i en eventuel ny butik, men det er langt ude i fremtiden og ikke relevant endnu”, tilføjer han.

Arkaden

En mulig fremtid for Sædding Centret kunne være at bygge i etaper og starte med at bygge en slags arkade med butikker, så de butikker, der har lyst til at fortsætte eventyret i Sædding Centret kan flytte med over i de nye lokaler. På den måde kan Sæddings forretningsliv bestå i en ny konstellation.

Investoren kan blive en joker

Før en fremtidig plan kan føres ud i livet kræver det at én eller flere investorer melder sig på banen. Om der aktuelt er en pengemand m/k i spil er uvist. Ganske vist er det dog at en investor kan være den joker, der giver spillet en uventet drejning. Ingen ved, hvad en investor kunne have af planer med stedet. Skal der bygges boliger eller skal det nuværende center renoveres og fornyes?

 

 

1 COMMENT

  1. Tænk nu ud af boksen Reolsalg er oppe i tiden, det kan hurtigt etableres og det giver folk i centeret. Særlig “gade” med iværksætterbutikker. Ekstrem billig husleje i max 2 år, så ideer kan afprøves og man kan spare kollegialt. Grønttorv. Etniske butikker med masser af specialvarer. Lave små oaser på torvet med små borde og lidt grønne planter. Folk kører gerne til Sædding Centeret, hvis der er noget at komme efter. Det handler om viljen til at skabe et anderledes center. At rykke eksisterende butikker sammen i en lille del af centeret, signalerer butiksdød og opgivenhed.

Leave a Reply