Team Esbjerg har på kort sigt to vigtige mål: At kvalificere sig til kvartfinalerne i EHF Cup og at holde sig i den gruppe af fire hold, der er ved at skille sig ud i HTH Ligaen og får point med over i slutspillet.

Foto: Yesbjerg/Adobe

Tirsdag aften gælder det på hjemmebane vigtige ligapoint mod Skanderborg Håndbold, der senest overraskende slog Aarhus United og i forrige hjemmekamp besejrede TTH Holstebro.

– Når man kigger på Skanderborgs trup, lyser den ikke op i forhold til landsholdsniveau. Men det er et hold af unge spillere, der har gjort det bedre og bedre, og hvis kompetencer træner Kristian Danielsen har været god til at få frem. Det er dog indiskutabelt en kamp, der skal vindes, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Skanderborg har vundet tre af de seneste fem ligakampe, men har også haft udfald, tydeligst med et 19-26-nederlag på hjemmebane mod Ajax København. Den slags er heller ikke et ukendt fænomen for Team Esbjerg.

– Danske hold har generelt svært ved at være favoritter. Det er som om, det fylder mere, at man ikke må tabe, end muligheden for at vinde. Det er en spændende mental udfordring, at vi er så gode til at være underdogs, men har det dårligt med det modsatte, siger Jesper Jensen.

Storfavoritterne har et andet forbedringspunkt forud for de kommende kampe i EHF Cup og HTH Ligaen.

– Vi spillede 45 flotte minutter mod Bietigheim, men så var vi ved at tabe det hele på gulvet på 10 minutter. Det samme billede har vi set i andre kampe, og det er måske holdets største udviklingspunkt at få de gode perioder til at vare hele kampen, siger Jesper Jensen.

Han melder om en trup i fysisk topform og sender roser til den fysiske stab for dens bidrag til at planlægge, hvad kroppe og hoveder kan klare i det tætte kampprogram.

Line Jørgensen sidder ude, efter hun fik en opfølgende blokade i højre knæ lørdag aften oven på hjemmekampen mod Bietigheim. Den første indsprøjtning fik hun i december, og den har haft så god effekt, at den næste kunne udskydes og planlægges til, hvornår det passede bedst ind i programmet. Derudover er Rut Jónsdóttir samt de to genoptrænende spillere, Maria Mose Vestergaard og Lene Østergaard, fortsat ikke med i truppen.  

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Skanderborg Håndbold tirsdag den 22. januar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund

Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen

Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic og Annette Jensen.

 

Leave a Reply