Her kan du se Festugens netop udgivede program for Torvet og Musikhuset.

Torvet

”Vi har tidligere fortalt at Folkeklubben gæster Torvet torsdag 16. august, men de kommer ikke alene. De får nemlig godt selskab af ingen ringere end Andrew Strong, som mange kender fra Commitments filmen.

Man kunne forledes til at tro at Andrew Strong er en af den slags musikere, der havde sin prime time først i 90erne, men det er på ingen måder sandheden. Senest, på tour i Australien i foråret, fik han allerfineste anmeldelser med på vejen om en stemme, der stadig er på toppen (Amnplify: The first thing noticeable about Strong’s performance is that his incredible voice is untouched by the decades of use)” fortæller Annette Posselt, der glæder sig til besøget.

”– og skulle det ikke være rigelig musikoplevelse for én aften, så topper vi den lige med Ida Nielsen, også kendt som dén verdenskendte Ida, der spillede bas for Prince. Hun medbringer bl.a. Mika Vandborg og Kuku Agami, så vi tør vist love at der lægges op til en funky, bluesy, folky aften”.

Musikhuset

Fra opera over 60’er-rock og hårrock til dejlige danske popperler – det musikalske program, som Esbjerg Festuge præsenterer i samarbejde med Musikhuset Esbjerg, giver dig mulighed for at opleve det hele.

Søndag den 12. august kl. 16.00 kan du igen være med til det yderst populære arrangement Opera i det fri, hvor dygtige solister fra Det Kongelige Teaters ensemble synger smukke arier under åben himmel i Byparkens skønne omgivelser. Der er gratis adgang, men antallet af pladser er begrænset, så kom i god tid.

Mandag den 13. august kl. 19.30 kan du tage på en musikalsk rejse tilbage til en af rockhistoriens mest skelsættende begivenheder, når Musikhuset slår dørene op til hyldestkoncerten Woodstock ´69. Koncerten finder sted i Musikhusets Koncertsal.

Woodstock løb af stablen i staten New York i sommeren 1969, og her spillede en nærmest endeløs række af tidens – og eftertidens – største musikikoner, herunder Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills, Nash & Young – for blot at nævne nogle få. Nu får du mulighed for – i selskab en perlerække af dygtige, lokale musikere – at opleve den magiske stemning og musik fra Woodstock.

”Vi glæder os meget til at præsentere denne koncert, og jeg tror, der venter en rigtig stor oplevelse for publikum,” siger Musikhuset Esbjerg direktør Torben Seldrup.

Torben Seldrup er også begejstret over, at Musikhuset i år har gjort lidt af et scoop ved at booke bandet Hair Metal Heröes, som har ingen ringere end den danske viking, Grand Prix-vinder Jonas Rasmussen i front.

Jonas Rasmussen og resten af hårrockheltene spiller forrygende, farverige udgaver af nogle af 80’ernes største hits fra band som Van Halen, Bon Jovi og Europe. Koncerten finder sted i Musikhusets Koncertsal tirsdag den 14. august kl. 19.30.

Dagen efter, onsdag den 15. august kl. 10.00 og igen kl. 14.00, er det blevet tid til Seniordagen. I år er det James Rasmussen Trio og Helge Engelbrecht, der underholder i Musikhusets Hovedfoyer. Koncerten er gratis, men da antallet af pladser er begrænset, kræver deltagelse billet. Billetter udleves i Musikhuset Esbjerg onsdag den 8. august fra kl. 10.00 efter først til mølle-princippet.

Fredag den 17. august kl. 19.30 er det Poul Halbergs band Halberg & Friends, der lukker festugen i Musikhuset. Poul Halberg var med til at danne Sneakers og Ray Dee Ohh, og han er manden bag kæmpehits som Magi i luften, Efterår, Jeg vil la’ lyset brænde, Mandags-stævnemøde, Elskes af dig og Brændende læber.

Billetter til Musikhuset Esbjergs festugearrangementer kan købes nu på www.mhe.dk og i Musikhusets billetsalg på hverdage kl. 13.00-16.00.

Leave a Reply