På fredag d. 12. oktober kl. 16.00 skydes Kulturens Døgn igang – 24 timer med massevis af gratis kulturelle arrangementer i mange genrer og for alle aldersgrupper.

Grafik: Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg Museum lægger blandt andet hus til teaterforestillingen ”Fra gyngehest til Ipad” hvor seks børn og unge fra Esbjerg Børne- og Ungdomsteater med kyndig hjælp fra to unge instruktører skaber en levende udstilling, som fortæller om ungdoms- og børneliv i forskellige årtier. Esbjergenserne får også en unik mulighed for at se den skolestue fra 1940’erne som normalt er lukket for publikum. Her vil Overlærer Pedersen lade gæsterne opleve skolegang som i de ”gode gamle dage” – hvis de da var så gode.

På konservatoriet vil man kunne opleve et bredt indblik i de studerendes projekter, som spænder fra klassisk og folkemusik til funk, jazz og elektronisk. Klokken 17.30 indledes programmet med et klassisk repertoire for klarinet og klaver, hvorefter konservatoriets Café Ørsted byder på buffet akkompagneret af duoen Flat Bop’s jazzede toner. Klokken 20 står den på elektroniske improvisationer i koncertsalen skarpt efterfulgt af Ravdals folkemusikalske fortolkninger for klaver og violin. For det funk-lystne publikum står et 11-mands orkester herefter klar til at hylde den musikalske arv efter Sly & The Family Stone. Der er fri entré hele aftenen pånær til jazzbuffeten, hvortil billetter á 80 kr. kan købes i forsalg.

Byhistorisk Arkiv begynder Kulturens Døgn med en zoologisk byvandring fredag kl. 16.00. Fra kl. 17.00-21.00 byder de bl.a. på Cafébiograf med et kig ind i arkivets omfattende billedunivers, åbent hus på læsesalen, ”Hvornår var det nu det var i Esbjerg”-quiz, Familiealbummet – kom med dit familiealbum og vær med til at fortælle din historie om Esbjerg. For børnene vil der være konkurrence med præmier til alle og ”tegn dit Esbjerg”.

Esbjerg Kunstmuseum samarbejder med nogle af de dygtige dansere fra GAME Street Mekka om eksperimentet Dans et kunstværk! Et Richard Mortensen maleri rykker ned på GAME, så deltagerne kan få ideer og omsætte dem fra hjernen og ud i kroppen. Alle kan deltage – man behøver ikke at være øvet danser. På GAME Street Mekka er der bl.a. også fri entré hele lørdag.

På Biblioteket er der oplevelser for alle aldersgrupper med bl.a. teaterforestillingen Suttog, FIFA 19 turnering og fernisering på Esbjerg Kulturskoles Billedkunstsholds udstilling. Kulturskolen åbner desuden hele huset op fredag aften med skattejagt, koncerter, danseforestillinger og meget mere. Det hele begynder med et spektakulært optog fra Torvet kl. 16.45. Tobakken præsenterer det prisvindende verdensmusiknavn Miriam Aida. Gratis koncert kl. 20.00.

Leave a Reply