Esbjergs kammermusikensemble spiller Schubert, Boulanger og Abrahamsen, og inden koncerten kommer kunsthistoriker fra Ribe Kunstmuseum med et indspil.

Foto: Nikolai Lund

Esbjerg Ensemble er i forårs- og prishumør. Forårets komme fejres med koncerten Forår med Abrahamsen. Det dufter af fransk forårsmorgen, foreller og fejring af komponisten Hans Abrahamsen, som modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 i Aarhus Musikhus den 28. april.

 

Det føles naturligt for Esbjerg Ensemble at fejre årets prismodtager, for Hans Abrahamsen var ensemblets kunstneriske leder fra 1988 til 1991. I den periode skrev han værker til ensemblet og arrangerede også andre komponisters værker for kammerbesætning. Det er nogle af de arrangementer, ensemblet skal spille til forårskoncerten, side om side med nogle af Abrahamsens skønne miniaturer.

Foråret fejres også med den franske komponist Lili Boulangers værk D’un Matin du Printemps. Den lovende unge kunstner døde som blot 24-årig. Musikhistorien kunne være blevet en anden, om hun havde fået en længere karriere, men hun nåede at blive første kvinde, der modtog den eftertragtede Prix de Rome. Pianisten Finghin Collins fortolker Boulangers lækre klavertrio.

 

Koncertens anden halvdel åbner med Schuberts Forellekvintet. Det er østrigsk landlig romantik fra hans store forløsende boheme-år. Schubert havde i 1818 mødt den karismatiske baryton Michael Vogl, som skulle blive en stor inspirator og ambassadør for Schuberts mange sange. Det er også en sang, som har inspireret den sidste variationssats af Forellen-kvintetten, som han skrev året efter mødet med sangeren.

Før koncerten giver museumsinspektør på Ribe Kunstmuseum, Josephine Nielsen-Bergquist, et Indspil. Hun vil fortælle om de danske Guldaldermalere i 1800-1850 og strømningerne i kunstarterne og samfundet i det hele taget. Hun trækker også en rød tråd til tysk romantik og Schubert.

 

Allerede søndag 31. marts kl. 16-17 springer det musikalske forår ud på Ribe Kunstmuseum og giver en ekstra mulighed for at høre dette repertoire – dog uden Abrahamsens musik.

Forår med Abrahamsen,

Syddansk Musikkonservatorium

onsdag 3.4. kl. 19.30.

Billetter på Billetten.dk. www.esbjergensemble.com.

Børn under 12 gratis entré.

 

Leave a Reply