Energy har respekt for Herlev før premierekampen.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

Fredag tager de fleste mandskaber hul på en ny sæson i Metal Ligaen, men først lørdag klokken 15.00 tager Esbjerg Energy imod Herlev Eagles i Granly Hockey Arenas hal 2.

– I år har vi valgt at give nogle yngre danske spillere chancen. Vi har taget nogle spillere ind fra Esbjerg Ishockey Klub, og vi starter ikke sæsonen med otte udenlandske spillere. Og det betyder nye og større roller til nogle af vores andre danske spillere.

– Det har indtil nu betydet, at mere rutinerede danske spillere som Anders Krogsgaard, Anders Koch, Jeppe Vinther og Niklas Andersen har udnyttet tilliden, ”rykket sig” og hævet niveauet. Og samtidig har vi nogle ”sultne” imports med en god personlighed, så det ser positivt ud, for- klarer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

Nye i Energy-truppen er backen Oliver Jessen, og de to forwards Oliver Kjær og Jonas G. Tor- bensen.

– Jeg synes, at vi har fået en ”tæt gruppe” med en rigtig god holdånd. Vi havde en god tur til Tyskland, som har vist sig vigtig mentalt. Vi har et solidt hierarki, hvor der er forskel på den ældste og den yngste spillers erfaring og rutine.

– Og det synes jeg truppen formår at profitere af. Det virker godt både social og hockeymæs- sigt. Jeg ved, at det endnu er tidligt på sæsonen, og her er naturligvis plads til forbedringer, men i trænerstaben har vi en god fornemmelse af truppen, fortsætter den 39-årige assistent.

Energy-truppen består i denne sæson foreløbigt af en finsk, en svensk, en amerikansk og tre canadiske spillere ud over gruppen af danske spillere.

– Ja, spillernes hockeykultur stammer mange forskellige steder fra, og det virker indtil nu som en styrke. Jeg synes, at vi har et alsidigt hold, hvor spillerne komplementerer hinanden rigtigt flot såvel spillemæssigt som socialt.

– Drengene hjælper hinanden, og de forskellige kulturer spiller positivt sammen. Så i træner- staben oplever vi faktisk alsidigheden, aldersspredningen, og den geografiske spredning som en styrke understreger den vestjyske assistenttræner.

Nu venter et Herlev-mandskab, som trods sidste års 10. plads aftvinger betydelig respekt.

– Jeg forventer en tæt kamp. Herlev sluttede sidste sæson godt af og har i år en god trup med bedre bredde end tidligere. Fight er en del af Herlev Eagles DNA, så der skal tages fra, hvis sejren skal sikres. Og så bliver det spændende at spille i Hal 2. Her kan fans skabe en intens kulisse, selv om der kun er 1.200 på lægterne.

– 1.200 kunne opleves som halvtomt i den gamle hal, her fylder de hal 2 ud. Jeg tror ikke, at det er en ulempe for os at spille der, men det kunne det hurtigt blive for vores modstandere,

slutter Thor Dresler.

Leave a Reply