Det ligner en vanskelig opgave, når Esbjerg Energy torsdag klokken 19.00 gæster Bentax Isarena, hvor Aalborg Pirates tager imod i Metal Ligaen.

Foto: Yesbjerg/Adobe

Vi har ikke præsteret i 60 minutter imod Aalborg endnu i denne sæson. Når vi spiller mod et så godt hold som Aalborg Pirates, kræver det kontinuitet gennem hele kampen og ikke bare i dele af den. Men det kræver samtidigt, at det ikke bare er en del af holdet, men alle mænd, som præsterer, forklarer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Hjemmepublikummet i Granly Hockey Arena fik tirsdag lejlighed til at se Brett Bellemore for første gang. Min vurdering er, at Bellemore har løftet sit spil fra kamp til kamp og at han har gjort tydelige fremskridt. Han tager nu bedre beslutninger, altså træffer bedre valg. Hans timing er forbedret og der kunne gives flere eksempler. -Det mest positive er dog, at han bliver endnu bedre. Han vil i højere grad kunne bidrage med sin fysik, og forbedre sin hjælp til de øvrige spillere, som så får gavn af Bellemores fysik, taktiske forståelse og rutine.

Vi har jo endnu en canadisk back på vej, forklarer Energy-coachen. Den 25-årige canadier Brady Austin afventer stadig, at papirarbejdet falder på plads, så han kan indtræde i Energy-truppen. -Austin er ligeledes en spiller som kommer til Esbjerg med en vis kvalitet, tyngde og fysik,  som vil kunne bidrage både defensivt og offensivt. Så når han er spilleklar, vil der på mange måder være tale om en klar forstærkning over hele banen.

Esbjerg Energy er efter overtidssejren på 5-4 over Rødovre Mighty Bulls placeret på Metal Ligaens 6. plads med 23 point for 20 kampe. Aalborg Pirates er nummer 3 med 41 point efter 21 kampe.

Energy-holdet har i år manglet selvtillid. Den skal skabes for at vi kan indfri holdets potentiale. En selvtillid, som skal skabes både hos den enkelte spiller, men også kollektivt i gruppen. Den selvtillid kan ikke fyldes på udefra, men den skal skabes i hver enkelt spiller gennem den succes som hårdt arbejde udløser. -Derfor fortsætter vi arbejdet med at udvikle og opbygge holdet. Det kan kun ske gennem små skridt, og fra kamp til kamp.
Næste mulighed er altså torsdag mod Aalborg, så vi fortsætter arbejdet og tror på, at de små skridt vi har taget kan benyttes til at høste succes og sejre, slutter Mark Pederson.

Tid:  Torsdag d 6.12.2018

Sted: Bentax Isarena

Leave a Reply