Energy kommer på en svær opgave mod de disciplinerede vendelboer.

I aften kl. 19.00 tager Esbjerg Energy i Metal Ligaen imod Frederikshavn White Hawks i Granly Hockey Arena, hal 2.

Foto: Yesbjerg / Adobe

– Tabellen er tæt i Metal Ligaen, og få point adskiller holdene i stillingen. Alle ønsker at forsvare placeringerne eller avancere i stillingen, så derfor søger holdene at positionere sig og konsolidere deres øjeblikkelige placering gennem hårdt arbejde. Nogle klubber har spillet 31 kampe, andre har spillet 30, så slutspillet nærmer sig hastigt. Alle ønsker, at fastholde de gode vaner, som efterhånden er indarbejdet på de fleste hold. Og så er det altid dejligt med tre point, så der er meget på spil, forklarer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

Esbjerg Energy er noteret for 47 point efter 30 kampe på Metal Ligaens 5. plads. Frederikshavn White Hawks er nummer 4. med 50 point.

– Placeringernes betydning bliver vigtigere efterhånden som slutspillet skrider frem. Vi har tidligere set, at hold, der var placeret øverst i tabellen elimineres i kvart- eller semifinalerne. Vi opnåede fx hjemmebanefordel i finalerne mod Gentofte i 2017, selv om vi sluttede grundspillet udenfor top 2, erindrer Energy-assistenten.

I 2018 spillede Esbjerg Energy en tæt semifinaleserie i syv kampe mod de senere mestre fra Aalborg Pirates. Efter hjemmesejre i de seks første kampe sikrede nordjyderne avancement i den syvende kamp med seriens syvende hjemmesejr.

– I januar måned træner vi hårdt, for vi ønsker en belastning som den spillerne møder i slutspillet, selv om vi spiller få kampe. Så der er meget træning også udenfor isen i denne måned. Jeg synes, at vi ligger på et godt niveau og har fået disciplinen og fokus på plads, fortsætter den 39-årige Herlev-dreng.

Esbjerg Energy stiller til kampen med en 3-2 sejr over Rungsted Seier Capital i frisk erindring. Også Frederikshavn kan glæde sig over at have besejret topholdet fra Nordsjælland i holdets seneste kamp. Her sejrede vendelboerne med 4-2.

– Vi møder et stærkt hold, med stor bredde. Frederikshavn spiller med fire solide kæder og er rigtigt godt organiseret. Og så spiller Frederikshavn altid med stor disciplin og undgår derved at begå fejl, som vi kan udnytte. – De er dygtige til at eksekvere omstillingerne, så vi må ikke tabe pucken de forkerte steder og vi skal afslutte vores angreb. Og endelig er Frederikshavn rigtigt dygtige til at fastholde pucken inde i vores forsvarszone og derved øge presset på os, slutter Thor Dresler.

Leave a Reply