Imagebilleder - Studiebyen Esbjerg. Fotograferet ved Street Food, Landgangen og I.C. Møller Parken.

Lørdag den 23. februar 2019 kan du komme helt tæt på de videregående uddannelser i Esbjerg. Fem institutioner og ca. 60 studier inviterer indenfor til årets Åbent Hus-arrangement i Studiebyen Esbjerg.

Foto: Christer Holte

Hvad enten du vil være ingeniør, markedsføringsøkonom, sociolog, sygeplejerske, maskinmester, eller noget helt andet, er det lørdag den 23. februar fra 10-14 du skal kigge forbi.

Tæt på – i mere end en forstand
Med 60 studier, 6 videregående uddannelsesinstitutioner og små 6.000 studerende, er uddannelsesmiljøet i Esbjerg nærværende. Som landets femte største by, kan Esbjerg tilbyde de studerende noget helt særligt. Du har fordelene ved at bo i en stor by, men du er stadig tæt på det, der betyder noget. Du er tæt på vennerne, din underviser, skolen, byens mange tilbud og naturen.

Netop nærheden til studiekammerater, underviser og byens faciliteter, er også noget Sociologi- og kulturanalysestuderende Josephine Malling sætter pris på ved Esbjerg.

”I Esbjerg er man tæt på det, der betyder noget. Vi bor i en lejlighed ca. 2. km fra universitet, har kort afstand til byen, skoven og vandet. Stort set alle vores venner her i byen bor inden for 2 km. af vores lejlighed, og det gør at vi kommer hinanden ved, og altid er meget sociale”, siger Josephine, som også er overrasket over den tætte kontakt til hendes undervisere.

”Døren står altid åben til din undervisers kontor. Det betyder, at vi kan få den sparring vi har behov for når vi laver vores opgaver. Det er guld værd og giver os en tryghed på studiet”, slutter Josephine.  

Unikt samarbejde
I Studiebyen Esbjerg forstår de forskellige uddannelsesinstitutioner godt, at det kan være svært at vælge uddannelse. Derfor bruger de mange ressourcer på at informere de kommende studerende så godt som muligt, så de kan træffe det rigtige valg.

I stedet for at afholde Åbent Hus fem forskellige dage, har de videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg valgt at åbne dørene samme dag. Det sker lørdag den 23. februar, hvor der er mulighed for at møde undervisere, studerende og tidligere studerende. De står klar til at svare på alle tænkelige spørgsmål om studielivet. Der vil også være mulighed for at få en rundvisning på institutionerne, og se nærmere på faciliteterne de enkelte steder.  

Fakta
Åbent Hus afholdes lørdag den 23. februar fra kl. 10.00-14.00, og du kan besøge Aalborg Universitet Esbjerg, Erhvervsakademi Sydvest, Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg, SDU Esbjerg og UC SYD.

Se alle uddannelser i Esbjerg, og find programmet for åbent hus på www.studiebyenesbjerg.dk

Leave a Reply