Forældrene til Esbjerg Kommunes børn har været hurtige til at finde alternativ pasning til deres børn, og derfor var der mandag kun 152 børn i nødpasning i de kommunale dagtilbud og skoler mod normalt ca. 15.000 børn.

Foto: Torben Meyer

Mens dagtilbud og skoler i Esbjerg Kommune er stort set tomme, holder rigtig mange familier i stedet hjemmeskole. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommunes dagtilbud og skoler er næsten tømt for børn. Sådan er status for nødpasningen efter dag 1, hvor lukningen af dagtilbud og skoler er trådt i kraft for at mindske spredningen af coronavirus.

Kun 152 børn mødte mandag op i de kommunale dagtilbud og skoler, som normalt har fornøjelsen af i alt 15.284 børn. Børnene fordeler sig på 61 elever i kommunens folkeskoler, som plejer at have 10.544 elever, og 91 børn i de kommunale dagplejer og daginstitutioner, som normalt tager sig af 4740 børn.

Respekt for udfordrende situation
Det betyder, at næsten alle forældre har fundet andre løsninger for pasningen af deres børn, og Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, sender stor ros til kommunens mange børnefamilier.

“Tallene for nødpasningen viser tydeligt, at forældrene med det samme har taget situationen alvorligt. Jeg anerkender og har stor respekt for den udfordrende situation, som mange børnefamilier befinder sig i, men vores land og store dele af verden er sat på stand by, og jeg er glad for, at vi her i Esbjerg Kommune viser samfundssind og sammen tager et ansvar for at få stoppet spredningen af coronavirus”, siger borgmesteren.

Hensyn til helbredet vigtigst
I Esbjerg Kommune foregår nødpasningen indtil videre sådan, at børnene opholder sig der, hvor de normalt går i dagtilbud eller skole. På den måde er de små grupper af børn og personale spredt mest muligt, og chancen for at undgå smitte er dermed størst. I mange dagtilbud og skoler er der slet ingen børn i nødpasning, og de er derfor helt lukkede.

Esbjerg Kommune følger nødpasningen dag for dag, og ifølge formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen, er børnenes og personalets helbred det vigtigste hensyn at tage.

“Nødpasningen er nødvendig for de børn, hvis forældre løser samfundsopgaver, som er vigtige for os alle sammen, og derfor er det helt afgørende, at forældrene fortsat trygt kan aflevere deres børn og passe deres arbejde. Hele situationen er vanskelig og uvant for alle, og jeg er imponeret over den måde vores ledere og medarbejdere i dagtilbud og skoler står sammen og knokler for at finde løsninger, så vi kan komme bedst muligt ud på den anden side”, siger Diana Mose Olsen.

Private og selvejende
Nødpasning i de private og selvejende daginstitutioner og skoler i Esbjerg Kommune:
Privatskoler: 8 børn
Selvejende daginstitutioner: 18 børn
Private daginstitutioner: 30 børn tilmeldt (faktisk tal ukendt)

Leave a Reply