Torsdag indvies det nye P-hus i Danmarksgade

Torsdag den 28. maj kl. 11 vil formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, og chef for Esbjerg City, Brigitta Christensen, stå for den officielle åbning af parkeringshuset i Danmarksgade. Åbningen finder sted på dæk 8, der er øverste etage.    
Interesserede er velkomne, men alle deltagere bedes holde afstand til hinanden, når åbningen finder sted.
Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, og chef for Esbjerg City, Brigitta Christensen, vil sige et par ord og klippe snoren til Esbjergs nye centrale parkeringshus. Det sker kl. 11 på torsdag, og af hensyn til corona-situationen bliver det uden mad og drikke.

Et år efter arbejdet på det nye p-hus i Danmarksgade begyndte, er den nye bygning nu klar til at tage imod de første biler. Nu venter 369 parkeringspladser fordelt på fem etager – en etage i kælderen og fire over jorden.  

Det har kostet 42 mio. kr. at bygge det 10.470 m2 store parkeringshus. Parkeringshuset er opført i røde tegl ud mod Danmarksgade og en stålfacade ud mod Heerups Have, der skal beplantes med vildvin.  

I første omgang er det gratis at parkere i p-huset, men i løbet af 2021 indføres der betalingsparkering i midtbyen og dermed også i det nye p-hus.    

Facebook kommentarer

Skriv et svar