Stengårdsvej er nu kategoriseret som en “hård ghetto”

0
840

Regeringen har netop fremlagt sin nye liste over ghetto-områder i Danmark.

Foto: Christina Simonia Straarup

Listen tæller 29 områder. Derudover er der samtidig 15 områder, der udpeges som “hårde ghettoer”. Det drejer sig om områder, der har været på ghettolisten i over fire år, og her kommer Stengårdsvej desværre til at ligge fremover.

Læs også:

Tag med en tur på Stengårdsvej

60 % af Stengårdsvej skal rykkes ned

Det betyder også, at Stengårdsvej fortsat ligger i den kategori, der i følge den nye lovgivning på området kan risikere at skulle rive 60 % af boligområdet ned.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen mener, der bliver fokuseret alt for nedrivningen i den nye lov.

Til Yesbjerg udtaler ministeren:

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan oplyse, at der er mange veje til at lave en ambitiøs udviklingsplan, som ikke indeholder nedrivning. Kommuner og boligorganisationer skal i samarbejde udarbejde udviklingsplaner for deres hårde ghettoområder. Det vil sige, at man lokalt beslutter, hvordan man vil opnå målsætningen om højst 40 pct. almene familieboliger frem mod 2030. Eksempelvis via en ommærkning til ældre- og ungdomsboliger, en fortætning i områderne ved nybyggeri af for eksempel ejerlejligheder og andelsboliger samt tiltrækning af erhverv eller offentlige arbejdspladser. Hvis der gennemføres planer, som indeholder salg og nedrivning forventes genhusningsbehovet forsat at blive relativt lavt, hvilket blandt andet skyldes den naturlige fraflytning fra områderne frem mod 2030. De beboere som opsiges har desuden krav på at blive genhuset, og beboere vil således blive tilbud en lejlighed af passende størrelse, beliggenhed og kvalitet og med passende udstyr. Udlejeren skal desuden tilbyde at dække lejerens rimelige og dokumenterede udgifter i forbindelse med flytningen.

Initiativerne der modvirker parallelsamfund på boligområdet har til formål at sikre en mere blandet bolig- og beboersammensætning i de hårde ghettoområder, således at de kan omdannes til attraktive boligområder, der kan fastholde og tiltrække ressourcestærke beboere.

Yesbjerg har også været i kontakt med én af de lokale politikere, der ser hvad, der sker i det daglige på Stengårdsvej SF politiker Diana Mose Olsen er ikke begejstret for den nye ghettolovgivning.

Det er tudetosset og jeg håber at vi kan benytte os af de dispositionsmuligheder der trods af er kommet med i aftalen. Vi har møde med Ghettorepræsentanterne (jep, det hedder de sku🤬) i slutningen af december, hvor de kommer til Esbjerg og holder møde med repræsentanter fra Byrådet og forvaltningen. Jeg er ret spændt på hvad loven får af betydning og kan da være meget bekymret for om vi nu skal til at rive sunde og gode boliger ned fordi man fra Christiansborg mener det er farligt og skidt at bo på Stengårdsvej. Det er efter min mening en ommer!

Diana Mose Olsen, SF

Please follow and like us:
error

Facebook kommentarer

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here