Socialdemokratiets havneordfører besøger Esbjerg Havn

Fotograf Simonia 2020

Malte Larsen, der er havneordfører for Socialdemokratiet i Folketinget og valgt i Randers, kommer til Esbjerg Havn i starten af juli. Havneordføreren er inviteret af det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg (S) – og havnedirektør, Dennis Jul Pedersen, vil tage imod på havnekontoret.

Malte Larsen ser frem til at blive klogere på havnens styrker og udfordringer samt Esbjergs position som udskibningshavn for vindmøller.

”Der sker virkelig interessante ting ved Esbjerg Havn for tiden, når vi snakker grøn energi og vækst. Jeg glæder mig især til at høre mere om, hvordan driften af den kommende energi-ø i Nordsøen kommer til at foregå. Jeg ved, at havnedirektøren har tilbudt at stå for driften af øen, så jeg ser frem til at høre hans bud på det”, siger Malte Larsen og fortsætter:

”Jeg kunne også godt tænke mig at diskutere muligheden for en genåbning af den tidligere Esbjerg-Harwich-forbindelse for passagertrafik med havnedirektøren og Anders Kronborg,” lyder det fra Malte Larsen.

Anders Kronborg ser ligeledes frem til at besøg af partikollegaen. Fremtidsudsigterne for Esbjerg Havn er også noget, der optager det lokale folketingsmedlem meget.

”Esbjerg Havn kan gå hen og blive et grønt magtcentrum for hele Nordeuropa, specielt med den kommende vindmølle-ø i Nordsøen. Vi må dog ikke bare tage tingene for givet, for der er rigtig mange om buddet, så vi skal knokle for at være helt fremme i feltet. Derfor synes jeg også, det er helt oplagt at Socialdemokratiets havneordfører kigger forbi havnen. Malte er altid velkommen i Esbjerg, og vi har løbende dialog med hinanden på Christiansborg om netop Esbjerg Havn”, siger Anders Kronborg.

Besøget finder sted torsdag den 2. juli fra kl. 13.30-14-30. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) deltager også i besøget ligesom formanden for 3f Esbjerg Transport og nyslåede borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, Jakob Lykke (S), deltager. Derudover direktør for Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk.

Facebook kommentarer

Skriv et svar