Politisk fuldt hus efter coronapause

HK Sydjylland har nu fået valgt alle fem formænd, efter coronanedlukningen udsatte de planlagte generalforsamlinger.

Foto HK: Formænd fra venstre: Annette Godsvig Laursen, Hanne K. Mathiasen, Ole Kjær, Henny Fiskbæk, Dorthe Vestergaard.

I en slutspurt uden fortilfælde afholdt HK Sydjylland tre forskellige generalforsamlinger i Kolding onsdag aften og valgte tre formænd. Yderligere en formand blev valgt i sidste uge, og den sidste nåede generalforsamlingen få dage før, corona lukkede landet ned. Dermed har medlemsdemokratiet nikket til alle fem formænd i afdelingen.

Fagforeningen er opdelt i fire sektorer efter medlemmernes overenskomster: Privat, Handel, Stat og Kommunal med hver sin formand. Desuden har afdelingen en fællesformand, som favner de opgaver, som ikke er direkte sektorrelaterede.

På afdelingsgeneralforsamlingen blev Ole Kjær genvalgt som fællesformand. Umiddelbart derefter afholdt Handel og Kommunal generalforsamlinger på samme tid, og Hanne K. Mathiasen blev genvalgt som formand for Handel og Dorthe Vestergaard blev valgt som formand for Kommunal. Dorthe Vestergaard har været konstitueret i rollen siden januar, hvor den daværende formand, Lene Roed, på HK Kommunals kongres blev valgt til formand for alle kommunalt ansatte HK’ere i hele Danmark.

I sidste uge blev Annette Godsvig Laursen genvalgt som formand for Stat, og Henny Fiskbæk blev genvalgt som formand for Privat den 7. marts. Alle fem er valgt for to år – dog tæller udsættelsen fra, så valgperioden slutter i foråret 2022.

Facebook kommentarer

Leave a Reply