Østers på Fiskeri- og Søfartsmuseet

0
284

Der er dem, som elsker dem – og dem, der endnu ikke er overbeviste. Det er sæson for at plukke og spise Vadehavets østers, og Fiskeri- og Søfartsmuseet inviterer til festlige, sanselige og gastronomiske oplevelser på alle niveauer.

Foto: Fiskerimuseet

ØstersGalla i Saltvandsakvariet

ØstersGalla var et af museumsattraktionens tidligste signaturarrangementer. Når arrangementet løber af stablen den 12. oktober er det tredje gang.


Det er en særlig stemning, der omgiver gæsterne i Saltvandsakvariet ved de små intime borde med hvide duge og levende lys. De maritime omgivelser skaber sammen med fortællingerne og præsentationen af østersanretningerne en spændende oplevelse for de godt 30 gæster i det eksklusive selskab. Til at fortælle om de frydefulde bobler, som akkompagnerer anretningerne, har vi søgt assistance hos Sigma Wine.

”Traditionen tro har vi inviteret et kompetent hold, så jeg er både nysgerrig og forventningsfuld. Med Sigma Wine om bord – og kokkesupport fra Food Organisation of Denmark, Colin Seymour og Fanø Oyster King, Jesper Voss, foruden MS Smags egne kokke Rune Rasmussen og Oliver Liedtke, så kan det kun blive godt,” 

David Dupont-Mouritzen, museumsdirektør

Østersskole – lige dele formidling og mad

Lørdag formiddag har vi målrettet indsatsen mod børnefamilierne, hvor også de mindste skal lære om østers, inden der skal prøves kræfter med den fysiske øvelse, som det kan være at åbne en østers. Alt sammen øvelser der slutteligt belønnes med oplevelsen af at spise sin egen østers.

ØstersFest er folkefest

ØstersFest starter efter børnene er afleveret til bedsteforældrene. Her er tale om en seriøs introduktion til østers, en basal fornøjelse og et helt fantastisk stærkt koncept, nemlig oktoberfesten.

De fleste kender den nok fra Tyskland, men varianten med Østers er i virkeligheden mest udbredt i Irland, hvor et af de mest kendte arrangementer er Galway Oyster Festival.


Konceptet er simpelt: Østers og fadøl. Sidstnævnte har gæstekok Fanø Oyster King, Jesper Voss med i form af Fanø Bryghus Oyster Stout, der er en special brygget porter.
Priserne er små, for alle skal have råd til at være med. Kr. 195,- for 6 østers og 1 Oyster Stout. Herefter 4 østers for kr. 80,-
Det hele forgår i Fiskeri- og Søfartsmuseets forhal på primitive langborde af maritime skibsplanker.

”Efter netop at være kommet hjem fra 4 store østers events i München og Hamborg, glæder jeg mig til at forkæle Fiskeri- og Søfartsmuseets gæster til Østersgallaen den 12. oktober og til Østersfesten den 13. oktober.”

Jesper Voss, Oyster King
Please follow and like us:

Facebook kommentarer

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here