Nu åbner Musikhuset sin nye forplads

Efter en række corona-relaterede forsinkelser er Henning G. Kruses Plads snart klar til at blive taget i brug. Pladsen, som er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels’ tegnestue, indvies den 1. oktober 2020.

En skov af slanke, pollenfri birketræer, et stort bassin med lydkunst og behagelige loungemøbler er noget af det, der møder dig, når du efter den 1. oktober besøger Henning G. Kruses Plads – den nye plads foran Musikhuset Esbjerg.

Visualisering af Bjarne Ingels Group

Det er det verdensberømte danske arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group, der har sat stregerne til det markante projekt. Og i lighed med BIG’s øvrige projekter, vil også Henning G. Kruses Plads komme til at begejstre, forudser Musikhusets formand, Johnny Søtrup.

HGKP_Corner View

– Siden vi så de første tegninger fra BIG, har vi haft en fornemmelse af, at det her kunne blive rigtigt stort, men det er først nu, hvor alle træerne er plantet og bassinet er lavet, at vi rigtigt kan se, hvor spektakulær og smukt, det faktisk bliver. Jeg er ikke i tvivl om, at Henning G. Kruses Plads vil blive et stort aktiv, ikke bare for Musikhuset Esbjerg og Esbjerg Kunstmuseum, men for hele byen, siger Johnny Søtrup.

Pladsen er doneret til Musikhuset Esbjerg af Henning G. Kruses Fond. Den skulle efter planen have været indviet den 7. juni, på offshore-pionerens 80-års fødselsdag, men så kom coronaen – og en enorm betonklods, der gemte sig under den nuværende belægning foran Musikhuset – i vejen og fik tidsplanen til at skride.

Nu bliver det så i stedet den 1. oktober, pladsen indvies. Desværre kommer det formentlig ikke til at foregå med den pomp og pagt, som Musikhuset Esbjerg og Henning G. Kruses Fond havde ønsket sig. Som det ser ud lige nu, betyder coronaen, at maksimalt 100 personer må samles. Så med mindre, at forsamlingsforbuddet lempes inden indvielsen, bliver der ikke nogen folkefest i denne omgang.

– Vi havde glædet os til at kunne invitere hele byen til at være med, men vi er nødt til at passe godt på hinanden i øjeblikket, og derfor bliver indvielsen kun for inviterede gæster. Så glæder vi os bare til, at pladsen i de kommende måneder og år bliver et sted, borgere vil søge hen og samle sig, siger Johnny Søtrup.

Også Musikhusets direktør, Torben Seldrup, er meget begejstret for den nye, grønne plads foran Musikhuset, og så glæder han sig over, at anlægsprojektet trods alt ikke er blevet forsinket yderligere end tilfældet er.

HGKP_Entrance View

– Efteråret er traditionelt en af de travleste perioder for os. Men i år har coronaen betydet, at vi har været nødt til at skubbe mange arrangementer fra foråret til efteråret, og det betyder, at vi går ind den måske travleste periode i Musikhuset nogensinde. Så det er rigtigt dejligt, at vores gæster kan færdes på pladsen og igen bruge vores hovedindgang, der har været lukket siden april, siger Torben Seldrup.

Programmet for indvielsen af Henning G. Kruses Plads afsløres i løbet af september.

Facebook kommentarer

Leave a Reply