Konstituering: Anders Kronborg får plads i Folketingets Kulturudvalg

Det lokale folketingsmedlem fra Esbjerg, Anders Kronborg (S), får plads i Folketingets Kulturudvalg efter dagens konstituering i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Han ser i den grad frem til at beskæftige sig mere med kultur i Folketinget.

Foto: Presse

– Jeg er kisteglad for, at den socialdemokratiske folketingsgruppe har vist mig den tillid. Det er et område der altid har haft min store interesse, både som amatørskuespiller i mine unge år på de strå bredder på Esbjerg Børne- & Ungdomsteater, men også som politiker, hvor jeg mener, det er vigtigt at værne om vores kulturinstitutioner, siger Anders Kronborg (S).

Anders Kronborg ligger ikke skjul på, at han også mener pladser kan være et vigtigt talerør for Vestjyllands kulturliv.

– Jeg er valgt i et område, som har rigtig meget at byde på i forhold til kultur. Fanø med musik, dans og dragttraditioner. Esbjerg med Musikhuset, Tobakken og visionære planer for et fremtidigt kunstmuseum. Ribe med vikingehistorie, Vadehavscenter og jazzfestival. Politik handler også om at kunne fortælle de positive historier fra ens hjemstavn, siger Anders Kronborg.

Selvom der har været konstitueringer i folketingsgruppen beholder Anders Kronborg de ordførerskaber, som han allerede har. Det betyder at Anders Kronborg fortsætter som formand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg og som ordfører for Landbrug, fødevarer og dyrevelfærd. 

– Efter sommerferien begynder vi for alvor at kigge på hele fødevaresektoren i forhold til den grønne omstilling, så her får jeg rigeligt at lave. Jeg har allerede opbygget et meget tæt og fortroligt parløb med ministeren på området, så jeg er glad for, at jeg har folketingsgruppens mandat til at få lov til at sidde med helt fremme, når vi skal i gang med det spændende og vigtige arbejde, lyder det fra den glade socialdemokrat.

Efter den nye konstituering i den socialdemokratiske folketingsgruppe ser Anders Kronborgs portefølje således ud:

–          Ordfører for Landbrug, Fødevarer og Dyrevelfærd.

–          Formand for Folketingets Børne & Undervisningsudvalg.

–          Medlem af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

–          Medlem af Folketingets Kulturudvalg.

–          Medlem af Folketinget Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg.

–          Medlem af Folketingets Boligudvalg.

–          Medlem af Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer. 

–          Medlem af Nordisk Råd.

Med venlig hilsen

Anders Kronborg

MF, Socialdemokratiet

Formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

S-ordfører for Landbrug, Fødevarer og Dyrevelfærd.

Medlem af Folketinget (S)

Christiansborg

1240 København K

Tlf.   +45 3337 5500

Dir.   +45 3337 4035

Anders.Kronborg@ft.dk

www.ft.dk

Facebook kommentarer

Skriv et svar