Jason Jaspers er ny cheftræner ved Esbjerg Energy

Den 39-årige canadier Jason Jaspers er ny chef- træner hos Esbjerg Energy. Den nye Energy-coach har en lang karriere i såvel nordamerikansk ishockey som i den bedste tyske ræk- ke DEL, men bliver nu ny headcoach for Energy i de kommende to år.

Foto: Energy

Jason Jaspers er en rutineret herre, der spillede 13 år som aktiv i DEL. Han spillede i topklubberne og var topspiller her, så han ved helt sikkert meget om europæisk ishockey. Han har opsamlet en stor viden og han har et klart koncept. Jason Jaspers har altid haft en ledende rolle på de hold, som han har spillet kontinuerligt på. Vi har gennem længere tid haft ham i kikkerten, og han var på besøg i klubben i sidste sæson. Så vi føler os sikre på hvilke styrker han har, forklarer formand for Esbjerg Energy, Søren Mathiasen.

Jeg har set Energy-organisationen og byen Esbjerg og har fået et godt indtryk af begge dele. Samtidigt har min agent et godt kendskab til både dansk ishockey og Esbjerg Energy, så det var på ingen måde et svært valg, fortæller Jason Jaspers: – Esbjerg Energy virker som et godt sted for mig, og med aftalen har jeg fået mit første job som træner. Det er vigtigt for mig at have mødt menneskene i og bag organisationen, og jeg fik samtidigt tid til en tur rundt i byen. Og Esbjerg er en rigtig dejlig by, der overraskede positivt.

Jason Jaspers


Jason Jaspers er født i Thunder Bay tæt ved Lake Superior og nær grænsen til USA i den canadiske provins Ontario, men spillede som professionel i staterne, før turen gik til den tyske liga DEL.

Jason Jaspers er den kun anden cheftræner vi har ansat under Esbjerg Energy, så ansættelser af cheftrænere er noget vi sjældent gør. Også med ansættelsen af Jaspers har vi prioriteret lederegenskaber højt, samtidigt med, at vi forventer at kunne profitere af et mere end solidt kendskab til europæisk ishockey, pointerer Energy-formanden.

Facebook kommentarer

Skriv et svar