Genåbningen skaber nye jobs hos Esbjerg Kommune

80 ledige er på kort tid kommet i job i forbindelse med genåbningen af institutionerne i Esbjerg Kommune. Hvis behovet opstår, er kommunen er klar til at rekruttere flere.

Genåbningen af dagtilbud har betydet, at Esbjerg Kommune har ansat flere medarbejdere for at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens regler om renlighed og hygiejne. De nye medarbejdere er trådt til med meget kort varsel.

“På kort tid er der ansat mange nye kræfter. De er blevet klædt på til de nye opgaver, og så har de i samarbejde med deres nye kolleger bidraget til, at genåbningen af vores daginstitutioner er forløbet rigtig godt”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Rekordhurtig rekruttering
Jobcenter Esbjerg har spillet en væsentlig rolle i at finde de nødvendige personalemæssige ressourcer.

Fra fredag morgen til lørdag middag formåede seks jobkonsulenter at finde 55 nye rengøringsmedarbejdere, som skulle begynde allerede mandag. Hvis andre virksomheder står i en lignende situation og skal finde medarbejdere til at løfte særlige opgaver i denne tid, så er jobcentret klar til at hjælpe”, siger formand for Social og Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø.

I mandags blev 25 kontanthjælpsmodtagere sendt på kursus i at spritte af og lignende. De vil efter at have gennemført et kort kursus arbejde 10 timer om ugen.

Skulle Esbjerg Kommune få brug for flere hænder, har Jobcenter Esbjerg samlet en pulje på ca. 50 ledige med en pædagogisk uddannelse, som kan komme i spil, hvis der er brug for endnu flere ressourcer. Det kan blive tilfældet, hvis kapaciteten i institutionerne skal udvides eller i tilfælde af sygdom blandt medarbejderne.

Medarbejdere får nye roller

Esbjerg Kommune har også trukket på de medarbejdere, som ikke kan udføre deres almindelige arbejdsopgaver i denne tid. Det er primært ansatte i Børn & Kultur, som nu giver en hånd med i institutionerne. Lige nu er op mod 100 medarbejdere omplaceret midlertidigt, og de hjælper til i de enkelte institutioner, så kravene om små børnegrupper, afstand, hygiejne og udeophold kan efterleves.

Facebook kommentarer

Skriv et svar