Frivillig på bedste Esbjerg-manér

De offshore-ansatte i Esbjerg veksler typisk mellem arbejdet på Nordsøen og en periode hjemme, og i ugerne med ekstra frihed vælger nogen at kaste sig over frivilligt arbejde. Julie Skamriis er en af de ildsjæle, der giver en frivillig hånd med i botilbuddet BO-25, hvor unge mennesker med psykiske kriser kan få hjælp.

Foto: Esbjergs Byhistorisk arkiv

På billedet ses Julie (tv) sammen med tilbudsleder Helle Heinsen.

Helt nyt hus med højt til loftet
Det er ikke tilfældigt, at det netop er på BO-25, de har fået den gode ide at tage imod en hjælpende hånd fra ansatte i offshorebranchen. Der bliver nemlig i det hele taget tænkt kreative tanker og fundet nye veje i det helt nye hus på Kornvangen 7C i Esbjerg.

BO-25 er et midlertidigt botilbud til unge mennesker, med psykosociale problemstillinger. Steder indeholder 13 botilbudspladser og to akutværelser til kortvarige ophold.

Mere om Center for Socialpsykiatri

BO-25 fusionerede den 1. maj med Fønix Akuttilbud og blev til en del af det nye Center for Socialpsykiatri. Alle med en akut opstået psykisk krise kan derfor enten ringe eller møde op på Kornvangen 7C. Akuttelefonen har telefonnummer 76 16 49 94.

Der har været fart på for at få det nye hus klar, og coronakrisen har ikke gjort opgaven lettere. Men nu er borgere og personale faldet godt til i det nye hus i Østerbyen.

Center for Socialpsykiatri har løbende imellem 1000 – 1200 borgere tilknyttet de forskellige tilbud for psykisk sårbare og personer med senhjerneskade.

Plads til flere frivillige

Hvis andre har lyst til at gøre som Julie og på den måde være med til at gøre en forskel for andre som frivillig, så kontakt endelig Danni Zaar Madsen fra Center for Socialpsykiatri på 23 32 17 65 eller damad@esbjergkommune.dk.

Man kan være frivillig på mange måder, og man behøver ikke at have hele dage fri, ligesom de offshoreansatte har.

Facebook kommentarer

Leave a Reply