Fremtidens vækst og arbejdspladser ligger i Esbjerg – SubC Partner vinder DM i vækst

SubC Partner er netop kåret som virksomheden med landets største vækstpotentiale. Det skete ved Scale-Up Denmark`s nationale finale, som i år er afviklet virtuelt. 9 finalister dystede online om finalesejren.

Foto: Scale Up

Det var en begejstret og taknemmelig direktion CEO Tonny Klein og COO Rune Værndal fra Esbjerg-virksomheden SubC Partner A/S, der i dag blev kåretsom Danmarks mest skalerbare virksomhed. 

”Scale-Up Denmark har været et spændende og ikke mindst lærerigt forløb, som har givet os skubbet til at få udarbejdet en detaljeret strategiplan for vores Robotic Crawler. Vi er utrolig stolte af at vinde førstepladsen og vi vil fortsat investere i optimeringen af strategier som vi har gjort det med Next Step Challenge, så vi kan stå endnu skarpere i mødet med nye markeder”, siger Tonny Klein, CEO i SubCPartner.

Elite-træningsprogram booster væksten

De 9 finalister er udvalgt blandt de 110 små og mellemstore virksomheder, der det seneste år har gennemgået Scale- Up Denmarks elite-træningsprogram for vækstvirksomheder. Direktør for Scale-Up Denmarks Fællesfunktion, Lisbeth Valther,var den første til at lykønske Tonny Klein:

“Jeg vil gerne sige et stort tillykke til vinderen – sejren er en kæmpe anerkendelse, der profilerer virksomheden stærkt overfor både kunder og samarbejdspartnere. Jeg er samtidig rigtigt glad for at se, at Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram har været med til at flytte vækstforventningerne i både vindervirksomheden og blandt de øvrige finalister.”

Det var Scale-Up Denmarks såkaldte ”Selectionboard” med fem markante profiler fra dansk erhvervsliv, der valgte vinderen blandt de 9 finalister, og her var man ikke i tvivl om, hvem der nu er landets mest lovende højtvækstvirksomhed:

”Finalist-feltet i år er det stærkeste vi har set endnu – fra Vaccine-platformen AdaptVac, som med sin revolutionerende grundforskning bidrager til at løse nogle af verdens udfordringer og til den imponerende undervandsrobot fra SubC Partner. Alligevel var vi ikke i tvivl: SubC Partner disrupter et konservativt marked – med en innovativ løsning, der både skaber et bedre og sikrere arbejdsmiljø i splash zonen og som tilbyder en økonomisk gevinst til den hårdt pressede offshorebranche.. Potentialet er stort – både lokalt i Nordsøen og globalt. Og teamet fra SubC er stærkt og kompetent! Det er en af de mest interessante anvendelser af robotter vi har set længe!”, udtaler Peter Rafn på vegne af SelectionBoard.

Sidste års vinder: Det rykker for os!
Sidste års finalevinder, ISH, der laver alkoholfri spiritus og cocktails, fortæller, at dette års vinder nu bare skal glæde sig: “Allerførst stort tillykke til vinderen. Det giver en fantastisk profilering og troværdighed, når man som virksomhed modtager Scale-Up Denmarks blåstempling som en særdeles skalerbar virksomhed. I vores korte levetid har vi formået at få rigtig godt gang i væksten og – på trods af Corona – har vi oplevet en firdobling af omsætningen i forhold til sidste år” fortæller ejer af ISH, Morten Sørensen, som regner med at væksten fortsætter de kommende år.

Fokus på fremtidens arbejdspladser

SubC Partner kommer nu i eksklusivt selskab med de seneste 3 års vindere af programmet Addifab, PowerCon og Ish. Det bliver spændende at følge disse virksomheder i årene, der kommer. Scale-Up Denmark som program afsluttes her til sommer og SubC Partner bliver derfor den sidste vinder i denne omgang. 

”Fremtidens arbejdspladser skal i høj grad findes i de mange vækstvirksomheder vi har i Danmark, og dem har vi haft særligt fokus på i Scale-Up Denmark de seneste 4 år. Med programmet har vi både skabt nye vækstvirksomheder og ny viden om hvilke rammebetingelser, der fremmer vækst. Det har været både spændende og lærerigt, udtaler Erhvervsminister Simon Kollerup. ”Jeg ønsker årets danske scale-up, SubC Partner, et stort tillykke og ønsker dem god vind fremover – jeg glæder mig over at se ambitiøse vækstvirksomheder, ikke mindst i disse tider. Nu glæder jeg mig til at vi skal arbejde videre med at gøre Danmark til en innovativ og grøn iværksætternation, hvor startups kan vokse sig til stærke vækstvirksomheder”.

Om Scale-Up Denmark

Scale-Up Denmark er et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen, Dansk Industri og Dansk Erhverv, SMV Danmark. Formålet er at skabe flere og større vækstvirksomheder indenfor Danmarks styrkeområder. Scale- Up Denmark tilbyder potentielle højvækstvirksomheder blandt små og mellemstore virksomheder at deltage i et elite-træningsprogram, der munder ud i en strategiplan for vækst. Elite-træningsprogrammet indgår i et innovativt økosystem af erfarne virksomheder, brancheeksperter, forretningsudviklere, forskere, klyngeorganisationer og investorer, der bidrager til at udvikle nye, innovative forretningsmodeller, som kan boostevirksomhedernes vækst.

Læs mere om finale-eventen og finalisterne på https://scale-updenmark.com/finale

Facebook kommentarer

Leave a Reply