Fond bakker op om at styrke Esbjerg som uddannelsesby

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond uddeler i år 210.000 kr. til aktiviteter, der markerer og udvikler Esbjerg som uddannelsesby, og fonden sender økonomisk opbakning til både Education Esbjerg og den nye kulturelle ungdomsfond.

Esbjerg skal være en attraktiv studieby for unge. Det er målsætningen for både Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond og Education Esbjerg, og den fælles ambition bliver nu bakket op af 50.000 kr. fra fondens årlige uddeling til Education Esbjerg.

Samtidig giver Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond 30.000 kr. årligt frem til 2022 til Den Kulturelle Ungdomsfond, som er Education Esbjergs nye initiativ. Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har tidligere støttet den sociale studieevent Kongekampen, som dog er aflyst i år på grund af coronavirus, og fonden har derfor i år og i de kommende to år valgt at give pengene til Den Kulturelle Ungdomsfond med håbet om, at den unge bestyrelse fortsat vil bidrage til Kongekampen.

Samlet har Den Kulturelle Ungdomsfond nu over en million kroner årligt til at give et skub til kulturelle aktiviteter, som unge er engagerede i og optagede af, så Esbjerg også på den måde får bedre kort på hånden.

Unge med om bord

Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, der også er formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, er glad for, at bestyrelsen har valgt at støtte aktiviteterne i Education Esbjerg.

“Der er et stærkt signal i, at fonden bidrager til Education Esbjerg, fordi hele indsatsen bygger på samarbejde og et fælles sigte mod en endnu stærkere positionering af Esbjerg som en god og spændende by at uddanne sig, bo og leve i. Education Esbjerg er motoren og bindeleddet i missionen, og det er i høj grad en styrke, at vi har de unge selv med om bord, så vi sætter en retning, hvor de går med. Det hele handler jo netop om at få flere unge til at vælge Esbjerg”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Musikkens verden

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond uddeler i år i alt 210.000 kr., og 80.000 kr. går til Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, hvor ambitionen er, at flere unge skal få smag for en uddannelse inden for musikkens verden.

Den resterende del af beløbet uddeler fonden til fire lærerstuderende på UC Syd og tre studerende på Aalborg Universitet Esbjerg.

Positivt videre med indsatsen

Samlet ser Jesper Frost Rasmussen årets uddeling fra fonden som et boost til det vigtige fokus på Esbjerg som uddannelsesby.

“Det viser med al tydelighed, at vi har mange spændende projekter, stærke og alsidige uddannelsesinstitutioner og dygtige studerende at bakke op om, og det understreger klart, at vi har et isolidt fundament at bygge videre på, så der er god grund til at være optimistiske og gå positivt videre med indsatsen”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Facebook kommentarer

Skriv et svar