FanøFærgen introducerer “Hjælp til selvhjælp”

Fanølinjen indfører nu et informationssystem, hvor gæster til færgerne mellem Esbjerg og Fanø kan navigere uden om de lange ventetider, som kan opstå på den populære rute.

Fanø er et af Danmarks mest populære feriemål. Det kan give den lille rute udfordringer med ventetid. Et nyt system kan hjælpe færgegæsterne med at finde de bedste afgange.
Fanø er et af Danmarks mest populære feriemål. Det kan give den lille rute udfordringer med ventetid. Et nyt system kan hjælpe færgegæsterne med at finde de bedste afgange.
Foto: Molslinien

Hjælp til selvhjælp. Sådan kan man betegne det nye Informationssystem, som Fanølinjen nu introducerer. Systemet skal afhjælpe de lange ventetider, som de rejsende især oplever, når turisterne flokkes til Fanø.

Gæsterne får mulighed for at indikere, hvornår de ønsker at rejse, og derved får de en estimeret ventetid på deres booking. Med denne information kan man lettere planlægge sin rejse til Fanø, og trafikken fordeles bedre over hele dagen.

”Billetten er fuldt fleksibel på dagen, og kunderne kan løbende via hjemmesiden og appen få en indikation af, hvor belastet den pågældende dag er og på hvilke tidspunkter, der kan opstå ventetid i havnen”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Systemet gør det nu muligt for færgegæsterne at vurdere på de enkelte afgange og på den måde undgå at køre ned til færgen, når alle andre også gerne vil med. Herudover får Fanølinjen mulighed for at kommunikere ventetider og trafikændringer direkte med de gæster, der har indikeret, at de skal med på en bestemt afgang.

Systemet er bygget på rejsedata fra tidligere år, men det er også bygget, således at gæsternes rejsemønstre hele tiden gør systemet mere intelligent.

”Vi glæder os til at se systemet i aktion, hvor Kristi himmelfarts-ferien nok bliver første gang, hvor vi kan se, om vi lykkes med at fordele trafikken ud over dagen, så gæsterne ikke kommer til at vente alt for længe”, siger Jesper Skovgaard.

Facebook kommentarer

Leave a Reply