Fredag klokken 19.00 skal Esbjerg Energy forsøge at rejse sig, efter tirsdagens skuffende 6-4 nederlag til Frederikshavn White Hawks. Muligheden for revanche opstår, når Rungsted Seier Capital gæster Granly Hockey Arena, hal 2.

Grafik: Esbjerg Energy

Vi bringer den gode start på kampen med videre fra tirsdagens nederlag, efter en første periode, som vi vandt 2-0. De gode takter, som vi startede kampen med, kan ingen tage fra os, men vi må og skal holde fast i, at en kamp varer 60 minutter. Succes mod Rungsted kræver, at vi leverer en mere helstøbt indsats. Vi førte 2-0 mod Aalborg efter første periode. Vi førte 2-0 mod Frederikshavn efter de første 20 minutter, men vi tabte begge kampe. Vi må derfor alle se indad også trænerteamet og se, hvad vi kan gøre bedre, understreger cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.
Niklas Andersen, Anders Krogsgaard, Victor Björkung og Felix Scheel scorede alle mod Frederikshavn.

Vi må finde mere stabilitet frem mod Rungsted, og ikke smide et godt udgangspunkt væk. Jeg synes, at vi i nogle af de foregående kampe har formået at udvise en form for stabilitet, men stabiliteten har for let kunnet rystes, fortsætter Energy-coachen.

Vi kan ikke undgå at lave fejl, og der vil altid være ”bump på vejen”, men vi må og skal turde træffe de rigtige beslutninger. Jeg synes, at fx at vort over- og undertalsspil fungerede godt, da vi vandt i Rødovre, men mod Frederikshavn mistede vi grebet efter dumme udvisninger, hvor de starten af 2. periode fik scoret på to ud af tre overtalssituationer. Nederlaget betyder, at Esbjerg Energy er nr. syv i Metal Ligaen med 15 point efter 13 kampe. Rungsted Seier Capital topper ligaen med 32 point efter 14 kampe.

Jeg er imponeret over, hvor hurtigt Rungsted fik stabilitet, efter holdet i sommer ansatte Flemming Green som ny cheftræner. Omvendt er det et hold, som også på papiret ser stærkt ud og samtidigt spiller holdet med stor selvtillid.

Nu er der to kampe, fredag hjemme mod Rungsted og søndag ude mod Herning, før der er et lille ”break”. Disse kampe, hvor vi møder et tophold fredag og spiller et lokalopgør søndag kan give værdifulde point. Men
kampene kan samtidigt også give et mentalt boost, som kan bruges fremadrettet, slutter Mark Pederson.

Søndag klokken 15.00 gæster Esbjerg Energy Kvik Hockey Arena, hvor Herning Blue Fox tager imod.