En anderledes hverdag er begyndt

Esbjerg Kommune er godt i gang med at geare hele organisationen til de næste 14 dages drift. Det sker på mange niveauer og involverer mange medarbejdere, som kan se frem til meget anderledes arbejdsdage i nye rammer.

Affolkede daginstitutioner. Tomme kontorer. Stille lærerværelser. Et lukket rådhus. På de kommunale arbejdspladser er hverdagen suspenderet, mens Esbjerg Kommune følger anvisningerne, som skal bremse og begrænse udbredelsen af corona-virus. Samtidig bliver der truffet de nødvendige forholdsregler, som skal beskytte de mennesker, som er afhængig af kommunal hjælp og pleje.

“Vi er i tæt dialog med andre myndigheder omkring de opgaver, som vi skal løse i fællesskab. Vi har lukket for visse dele af den kommunale service, men størstedelen fungerer, som man er vant til. Hvis du fx skal have en byggetilladelse eller skrive dit barn op til daginstitution, så fungerer servicen som altid, og man kan komme i kontakt med de forskellige afdelinger, selvom møder og andre aktiviteter er blevet aflyst. Alle gør deres bedste for at levere den sædvanlige gode service, og det er mit indtryk at borgere og virksomheder har stor forståelse for den ekstraordinære situation”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Lige nu arbejder cirka 4300 af de administrative medarbejdere fra deres egne hjem. Samtidig gøres der klar til, at nødpasningen af børn i alderen 0 år til og med 3. klasse træder i kraft fra på mandag. Her vil medarbejdere stå for nødpasningen, og ellers vil resten af personalet blive sendt hjem, hvor de, så vidt det er muligt, vil varetage deres arbejdsopgaver.

“På mange kommunale arbejdspladser indretter vi os på nye måder for at sikre, at vi kan varetage de opgaver, som borgerne forventer, at vi løser. Det sker bl.a. ved brug af ny teknologi. Jeg har kun stor ros til alle de medarbejdere og ledere, der allerede er ved at arbejde sig ind i den nye hverdag, hvor de får løst opgaverne med de ressourcer og muligheder, der er tilgængelige. Og det gælder både dem, der løser de samfundskritiske opgaver og dem, der varetager den daglige drift og administration”, siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard.

Esbjerg Kommune opdaterer løbende www.esbjerg.dk/corona med relevant information.

Facebook kommentarer

Skriv et svar