Esbjerg kommunes Tilflytterservice har haft masser af henvendelser de seneste 5 måneder på trods af COVID-19. Ligesom alle andre har Tilflytterservice været nødt til at ændre på dagligdagen og finde på alternative løsninger med skype møder og virtuelle events.

Foto: Red Star

Pia Enemark som er Bosætningskoordinator i Tilflytterservice Esbjerg, bekræfter, at der ikke har været fald i antallet af telefonopkald og mails fra tilflyttere, som for eksempel søger bolig, information om boligområder, børnepasning, skoledistrikter eller som søger netværk eller foreninger. Hun fortæller, at især Internationale tilflyttere har haft brug for sparring under Covid-19, fordi det pludseligt blev mere besværligt at ankomme og få sit opholdsbevis i den periode, hvor der var lukket for personlig henvendelse mange steder.

´Det har krævet lidt kreativitet at holde kontakt med tilflytterne´ siger Pia Enemark ´Vi har for eksempel holdt virtuel jobcafe, virtuelle Cook & talks, virtuel tilflyttercafe og nu afholder vi kun udendørs arrangementer eller mindre workshops med siddende pladser og god afstand. Det har især været ærgerligt at se de større events som for eksempel International dag, som vi holder sammen med 3i1, Mosaikken og Esbjerg festuge blive aflyst’.

Events i Tilflytterservice Esbjerg

Tilflytterservice i Esbjerg Kommune afholder typisk mellem 60 og 70 events om året for tilflyttere som for eksempel foreningsbesøg, besøg hos kulturinstitutioner, seminarer om dansk kultur, jobsøgnings workshops og sociale events for tilflyttere.

I Tilflytterservice Esbjerg arbejder også Maria Anglada, som står for et program med jobsøgning for medflyttende partnere. Maria Anglada forklarer, at ´når én person skal flytte efter et job er der ofte en medflyttende partner, som også gerne vil finde job i området, hvis familien skal blive boende her. Derfor hjælper vi medflyttende partnere med jobsøgning og med at få kontakt til lokale virksomheder. Og det har vi heldigvis kunne fortsætte med, bare med skype møder og sparring over mail og telefon i stedet for at mødes personligt´.

Læs også: Tilflytter i Esbjerg – Hvad nu?

Åbning udskydes

Tilflytterservice var netop flyttet ind i det gamle Arresthus ved Torvet og skulle have holdt en stor åbning af Esbjergs nye Internationale hus, da alle større arrangementer blev aflyst. Men planen er, at der bliver en formel åbning af det Internationale hus på et senere tidspunkt.

Fakta om Tilflytterservice

Tilflytterservice holder til i det internationale hus lige ved Esbjerg Torv.

Adressen er Torvegade 23, 6700 Esbjerg. 

Tilflytterservice kan for eksempel hjælpe med at:

Facebook kommentarer

Leave a Reply