Coronaen knækker årets EsbjergRevy

EsbjergRevyen aflyser alle forestillinger i 2020. Publikum med billet kan flytte sin billet til næste år eller få pengene tilbage, lover revyen. Det er corona retningslinjerne, der trækker tæppet væk under den fire år gamle revy.

 Der bliver desværre ingen grin over komiske påfund og spiddende satire fra EsbjergRevyen i år. Revyens direktør, Hanne Bjørnskov, har i kølvandet på coronakrisen valgt at aflyse årets forestillinger.

– Vi har afsøgt alle muligheder for at gennemføre forestillingerne i august og september, men vi kigger ind i en højst usikker tid med mange ubekendte faktorer. Vi kender ikke retningslinjerne efter 31. august, så vi ved ikke, hvad vi skal handle ud fra, siger Hanne Bjørnskov.

Revyen, der indtog Musikhuset i Esbjerg første gang i 2017, skulle have haft premiere torsdag 20. august og spillet frem til fredag 11. september. 

– Jeg er vanvittig ked af det på byens og publikums vegne, at vi ikke kan gennemføre revyen. Vi har alle brug for et godt grin – især i en tid, der har været tung for mange, siger revydirektøren, der garanterer, at alle, der har købt billet, enten kan få pengene tilbage eller flytte billetten til næste år.

Med aflysningen kommer EsbjergRevyen i samme selskab som Cirkusrevyen, Sønderborg Revyen og en stribe andre sommerrevyer. Retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne betyder, at der kun må lukkes 250 mennesker ind i salen i stedet for 450, og dén reduktion i indtægterne vil give blodrøde tal på bundlinjen.

Beslutningen bliver truffet nu, inden der skal tændes for det store og dyre produktionsapparat med markedsføring, scenografi, kostumer, teknik osv. 

– Aflysningen vil give økonomiske skrammer på næsen, og for ikke at de økonomiske konsekvenser skal blive uoverstigelige, må vi træffe beslutningen nu, inden udgifterne for alvor vil begynde at rulle.

Alle, der har købt billetter til årets revy, har fået direkte besked om muligheden for at flytte billetten til næste år eller få pengene tilbage. 

– Jeg håber jo, at mange vælger at flytte billetten til næste år. Det er den bedste måde, som man kan støtte os på, siger Hanne Bjørnskov.

Facebook kommentarer

Skriv et svar