Corona-virus stopper ikke væksten

Traditionen tro har vækstprogrammet Next Step Challenge afholdt finaler – men denne gang uden en fest i Musikhuset, Esbjerg. I stedet er finalen gennemført som en ”online kampagne”.

De sidste 7 år har Next Step Challenge hvert år inviteret til ”vækstfinaler” i Musikhuset. Men i år har Corona sat en kæp i hjulet. Den store fejring og konkurrenceelementet var pludselig væk. 

Løsningen blev at gennemføre finalen som en online begivenhed og den seneste uge har alle kunnet stemme på deres favorit indenfor de 3 Scale-Up Denmark kategorier: Energieffektive teknologier, Oplevelseserhverv og turisme samt Offshore industri. 

”Det har været udfordrende at få det hele til at rulle og det har krævet noget andet af vores deltagere når de nu skal præsenteres ”online” i stedet for på scenen i Musikhuset”, siger Lisbeth Valther, CEO Next Step Challenge. ”Men alle har været positive og vi er begejstrede for den store publikumsopbakning vi har fået”. 

Flere tusinde har deltaget i afstemningen og etdommerpanel med markante profiler fra Erhvervslivet har ligeledes vurderet finalisterne i hvert af de 3 centre.

2 Esbjerg virksomheder i front

Vinderen i Offshore Industri er Esbjerg-virksomheden SubC-partner, som med deres innovative ”undervandsrobot” kan løse farlige opgaver uden at sætte menneskeliv på spil. Og så er løsningen endog væsentligt billigere end traditionelle metoder. ”Sub-C har stærke innovative løsninger til en branche, der er under pres. Der er et betydeligt potentiale globalt og virksomheden har godt fat i markedet”, siger Karsten Andresen, Områdedirektør i Danske Bank på vegne af Selection Board.

Vinderen i Oplevelseserhverv og Turisme er også en Esbjerg virksomhed – men en lidt yngre en af slagsen. Iværksætteren Jakob Øgendahl Larsen står bag ”deleplatformen” ShareOne, hvor vi nemt kan dele ressourcer, f. eks. hvis man nu lige står og mangler en boremaskine”. ”ShareOne” svarer på tidens megatrends og gør det nemt at være bæredygtig – det er et stort marked, hvis man kommer først” siger Preben Mejer, Direktør Radr på vegne af Selection Board.

I kategorien ”Energieffektive teknologier” blev vinderen Nordjyske Komproment Danish Building Design. ”Komproment leverer et produkt der på alle måder møder bæredygtighed, miljø- og klimahensynkombineret med et helt unikt design” fortæller Lisbeth Valther.

Alle 3 virksomheder går nu videre til Scale-Up Denmark’s nationale finale hvor Danmarks mest skalerbare virksomhed på tværs af brancher kåres den 4. juni – og det foregår også virtuelt i år.

Fakta om programmet

Next Step Challenge er en del af det nationale vækstinitiativ Scale-Up Denmark, et initiativ fra de 5 danske regioner samt Erhvervsstyrelsen. Scale-Up Denmark består af 12 elitetræningscentre fordelt på 12 brancher. Next Step Challenge driver tre af disse centre.

Next Step Challenge er et konsulenthus med fokus på vækst og bæredygtig strategiudvikling indenfor industrierne ”Energi” og ’Oplevelseserhverv & Turisme’. Next Step Challenge er en vækstaccelerator, som gennem et unikt og innovativt økosystem af erfarne virksomheder, brancheeksperter, forretningsudviklere, forskere og investorer bidrager til at identificere nye innovative forretningsmodeller og accelerere virksomheder med vækstpotentiale.

Christina Simonia Straarup var med pYesbjerg var også deltager i årets Next Step Challenge.

Fotos af Next Step Challenge:

Vinderbilleder: Komproment, SubC-Partner, ShareOne

Facebook kommentarer

Leave a Reply