Anders Kronborg tilfreds med flere uddannelsespladser til Esbjerg

Et enigt Folketing er netop blevet enige om at give de videregående uddannelser et helt ekstraordinært COVID-19-særtilskud til at oprette 4500 ekstra studiepladser og 500 nye pladser på velfærdsuddannelserne.

Esbjergs folketingsmedlem Anders Kronborg (S) glæder sig over en aftale, der kan betyde rigtig mange nye studiepladser til Esbjerg. Han hæfter sig bl.a. ved, at institutionerne skal prioritere uddannelser, der kan understøtte den grønne omstilling og bidrage til realisering af 70-procentsmålsætningen.

”Særtilskuddet vil styrke Esbjergs uddannelsesprofil og ikke mindst de studerende. Derudover er det rigtig godt, at regeringen prioriterer uddannelsesinstitutioner udenfor hovedstadsområdet. Det er en af de måder, hvorpå vi får et Danmark i bedre balance”, siger Anders Kronborg og fortsætter: 

”Esbjerg har en styrkeposition med grøn omstilling, men vi skal også have det på uddannelsesområdet. Det er afgørende, at vi har nogle stærke uddannelsesinstitutioner i Esbjerg, der kommer til at udfylde en stor rolle i et godt studieliv. Vi skal gribe de unge i vores område, da uddannelse både er godt 

for de unge og for områdets erhvervsliv”, siger socialdemokraten. 

Aftalen betyder 210 millioner kroner ekstra til at øge uddannelsesoptaget. Corona-krisen påvirker tusindvis af unge, der havde planlagt at rejse eller finde arbejde herhjemme, men nu forventes det, at op mod 10.000 flere unge søger mod de videregående uddannelser.

Foto: Kronborg

Facebook kommentarer

Skriv et svar