Esbjerg er klar til DM

0
237

Kæden er smurt til DM i landevejscykling.

Det skal være en god oplevelse for alle, når Danmarks bedste cykelryttere i denne uge ruller ud på vejene i Esbjerg Kommune og dyster om titlen som danmarksmester. Under cykelløbet bliver trafikken begrænset, så sikkerheden er i top for både cykelryttere og tilskuere.

Foto: Esbjerg Kommune

Kæden er smurt og gearet sat på den store klinge, når Esbjerg Kommune, Esbjerg Cykle Ring og Danmarks Cykle Union sammen er klar til at tage i mod hele feltet af de bedste danske cykelryttere til DM i landevejscykling. Fra den 27. til den 30. juni går det løs med spændende cykelløb på vejene, og ruterne strækker sig rundt i det meste af kommunen.

Torsdag lægger de fire klasser, U19 Dame og Herre samt Dame og Herre Elite, ud med en enkeltstart med start og mål i Veldtofte, hvorfra ruterne strækker sig ud i området omkring Tjæreborg. Fredag hviler rytterne benene, inden programmet lørdag og søndag står på linjeløb. Ruterne for de fire klasser får alle en stemningsfuld start i Ribe og slutter festligt af på den ti kilometer lange rundstrækning i Esbjerg.

 

Udstillingsvindue til Danmark

Borgmester, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over, at Esbjerg Kommune er vært for årets store, nationale cykelevent.

“Vi håber, at cykelfeberen rammer hele kommunen og får en masse mennesker ud på vejene, så vi kan få skabt en god stemning, der giver cykelrytterne et ekstra skub i ryggen. Samtidig vil vi selvfølgelig drage nytte af den opmærksomhed, som DM trækker med sig. Når herrernes linjeløb bliver vist direkte på tv, er det et oplagt udstillingsvindue for os, og vi satser på at give hele Danmark det bedste indtryk af Esbjerg Kommune”, siger Jesper Frost Rasmussen.

 

Trafik begrænses

For at skabe de bedst mulige rammer om cykelløbet, etablerer arrangørerne i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi en række begrænsninger af trafikken.

 

Enkeltstart

– Torsdag kl. 14-19: Ruterne er afspærret.

– Passage er mulig ved Sønderbyvej-Vestre Strandvej og Sønderbyvej-Østerbyvej.

Linjeløb

– Lørdag kl. 14.30-18.00 og søndag kl. 11.30-18.30: Rundstrækningen i Esbjerg er afspærret.

– Fra fredag kl. 18.00 til søndag kl. 18.30: Hulvejen og Havnegade på strækningen fra Smedegade til Englandsgade er afspærret.

– Passage er mulig ved Skolegade-Englandsgade, Torvegade-Nørregade, Stormgade-Nørregade, Grådybet-Gl.Vardevej, Cort Adelersgade-Adgangsvejen.

– Fra fredag kl. 18.00 til søndag kl. 18.30: Standsning og parkering forbudt i Englandsgade, Nørregade, Strandbygade på strækningen fra Nørregade til Strandbyplads og på Gl. Vardevej.

– Ulovligt parkerede biler vil blive fjernet for ejerens regning.

Arrangørerne håber på forståelse og tålmodighed i trafikken og opfordrer trafikanterne til at følge trafikreguleringen.

Få mere information om DM i landevejscykling og ændringerne i trafikken på:

www.esbjergkommune.dk/dmlandevejscykling

Please follow and like us:
error

Facebook kommentarer

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here