For 50 år siden, da Fiskeri- og Søfartsmuseet åbnede, så 3 af Ib Antonis meget opsigtsvækkende plakater dagens lys. Sidenhen er de nærmest blevet kunstneriske ikoner for museet.

Foto: Fiskerimuseet

I anledningen af museets 50-års jubilæum har vi valgt at føje endnu en plakat til serien, som hylder museets udvikling og lokale tilknytning.
Måske den nye plakat bliver et nyt ikon på lige fod med andre? En ting er i hvert fald sikkert – den nye plakat fortæller i sig selv en fantastisk historie. Det kan du selv bevidne, når vi lørdag d. 15. september kl. 13.00 afslører det nye værk.
 
Bysbørn giver inspiration 
Fiskeri- og Søfartsmuseet er børnenes museum. Sådan har det altid været. Alle har et barndomsminde fra akvariet. Derfor var det også helt naturligt, at inspirationen til plakaten skulle komme fra byens børn. Lørdag den 2. juni ledte Oliver Streich en workshop, hvor ca. 40 børn fra lokalområdet deltog, herunder også børn fra Børns Voksenvenner. Formidler Lasse Ottosen, introducerede børnene til blandt andet søstjerner i laboratoriet, hvorefter Oliver vejledte børnene ud i malerteknikker og satte dem fri. Du kan selv opleve børnenes fantasi og fortryllede streg – deres kunstværker med tusch og akvarel vises nemlig frem på dagen.
 
Symbol for fortid og fremtid
Det var ønsket for plakaten, at den med reference til Ib Antonis første plakater, skulle hylde museets første 50 år, men samtidig indfange nutiden og få beskueren til at sende tanker i retning af fremtiden for Fiskeri- og Søfartsmuseet, for Esbjerg og for havet. Det tror vi er lykkedes! Stafetten gives altså videre fra Ib til Oliver og vi håber, at du vil være der på målstregen den 15. september, når plakaten afsløres.  Oliver vil selv være til stede til at levere plakatens historiefortælling. 
 
Stafetten gives videre – om Oliver Streich
Da vi søgte efter den rette kunster nævnte Esbjerg Kunstråd flere mulige kandidater, men valget faldt på Oliver Streich.  Oliver er født i 1968 i Bern, Schweiz. Han er uddannet på Kunsthåndværkerskolerne i Bern, Kolding og Bratislava. I 1992 flyttede han med sin familie til Faaborg. Her startede han og hans partner Els Cools en tegnestue og et galleri – GaleRiget. Oliver har illustreret mere end 15 børnebøger og underviser i billedkunst på Faaborg Gymnasium, Billedskolen, Designskolen og Ungdomsskolen. 
 
Det sker også på Fiskerimuseet
Fiskens dag Lørdag den 15. september er også Fiskens dag. Dagen igennem sætter vi fokus på mindre kendte arter fra vores farvande. Besøger du Esehytten på vej ned mod Friland Havnen, bliver du inviteret til at sætte dig omkring komfuret. Her hjælper alle med at tilberede en lækker fiskesuppe, mens vores dygtige formidlere fortæller.
Der er sjove kulturhistoriske overraskelser i vente! 

Leave a Reply